måndag 13 juni 2011

Gullefjunisar hos Kackelmaffian

Yes! Nu börjar familjelyckan sprida sig hos kackelmaffian=)) I helgen har det kommit två helt fantastiskt vackra pipiga kycklingar. Från början hade Olga sju ägg under sig - två ägg försvann helt spårlöst och de tre som är kvar blir det nog inget av men de får ligga kvar idag oxå.Visst är de sötast i världen!Nu är det bara att hålla tummarna att övriga maffian är snälla och trevliga mot de små liven!


Tittut!!!

Nästa vecka beräknas det komma fler kycklingar. Efter att ha rensat ut ägghögarna är det nu 14 (herregud) befruktade ägg under Betty Blue, Maja tofsfia & Trinity. Damerna är värsta kleptomaner - de snor varandras ägghögar så fort någon av dem lämnar sitt rede. Det verkar inte vara så viktigt det där med egna ägg=) Som tur är ligger alltid ngn av dem på ngn hög så inga ägg hinner bli kalla. Det verkar som detta är "the kackelmaffians way" att få fram kycklingar. Jag har ärligt talat tröttnat på att flytta hönor till ursprungsredet - nu får de sköta dessa bestyr själva. Håll tummarna för fortsatt kycklinglycka!!!
Kackelmaffian har fått sin hönsgård utbyggd så att de kan.......sprätta runt med lite grönt gräs under de små fötterna.


Golaren Galman blev överförtjust. För varje nytt grässtrå han hittade lockade han till sig sina damer som efter ett tag tröttnade eftersom 20 kvm bestod av likadana grässtrå=)


Kram och hej!

/Jenny 3 kommentarer:

 1. Storasyster Linda13 juni 2011 10:13

  Vad gulliga! Ska bli kul att se på de små underverken/Linda

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt det ser ut, rena barndomsminnen! Kycklingar är så himla fina ju och känner igen att hönorna norpar varandras ägg...Dewssutom tar du himla fina kort Jenny!

  SvaraRadera
 3. Dina hönor och din tupp ser ut att ha det väldigt bra! Lägger till mej som följare, vill gärna se deras framtida äventyr!

  SvaraRadera