onsdag 30 mars 2011

Liten fröken på vift skapar dramatik!

Jag har sagt det förut men det tål att upprepas: Det är alltid något på gång i hönsgården!. Den kära kackelmaffian gillar nämligen att gå på äventyr i förrummet till själva hönshuset då man är där nere och pysslar och de brukar alltid småtjattrande gå in till sig då jag gå ut. Men att varje regel har ett undantag är ju faktiskt en sanning!

Dagen till ära gjorde Golaren Galman verkligen skäl för namnet och gal som en stolle och hans damer kacklade så intensivt att jag var tvungen att gå ned till hönshuset för att se vad som var på gång. När jag öppnade dörren var allt som tidigare varit på ett hyllplan nu på golvet och min första tanke var - att nu jäklar hade det kommit in råttor!!! 

De fasansfulla råttorna visade sig vara en busig svart liten hönsfröken. Jag hörde ett litet konstigt läte bakom borsten och skyffeln i förrummet och där låg en av de svarta hönorna till synes helt orölig. Dramatik, hjärtklappning och massor av katastroftänkande! Jag lyfter försiktigt upp henne men hon rör sig inte alls. Jag tar in henne till de andra och sätter mig på huk med henne i knäet men hon rör sig fortfarande inte.

Kanske var det någon av dessa fröknar som var på vift!

Vet inte riktigt vad jag ska tro så jag sätter försiktigt ned den lilla damen på golvet och plupp -- så lägger hon ett vackert litet ägg i farten!! Den lilla damen hade helt enkelt efter all dramatik i förrummet förlikat sig med sin situation att vara utstängd och lagt sig bekvämt tillrätta bakom borsten och skyffeln för att värpa vilket korkade jag inte hade förstånd att fatta =)) Undra vem som egentligen är hönsigast av oss!!!

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder Jenny och jag kan se framför mig hur sitter där och håller hönan som kanske "premiärvärpte" med bultande hjärta och...katastrof!!Kram Lisbeth

    SvaraRadera
  2. Det är dramatik på hög nivå ibland =))

    SvaraRadera