söndag 25 mars 2012

Vår hos kackelmaffian

Nu har våren kommit och kackelmaffian njuter av att äntligen kunna prätta omkring ofryst jord under de hårt arbetande "fötterna"!


Mr Blondie är en av ungtupparna som kläcktes hos oss och har fått stanna kvar. Han gör sitt bästa med att uppvakta damerna men han får kalla handen, för dem är det bara Golaren Galman som duger.


Golaren Galman har blivit helt vårrusig och är så förtjust i att hitta ett och annat grönt grässtrå att han ibland glömmer bort att hålla koll på alla sina damer. Skärpning Galman!!!Favoritstället att sprätta på är för tillfället under vinbärsbuskarna. Där är jorden härligt lucker och en och annan daggmask mottages med förtjusning av damerna:)


För tillfället är det 12 hönor och 3 tuppar som ingår i kackelmaffian. Av kycklingarna från i somras behöll vi 4 hönor och 2 tuppar. Resten har blivit sålda och förhoppningsvis har detta resulterat i åtminstone två nya genbanker för hedemorahöns.


Ha en bra dag!

5 kommentarer:

 1. Hejsan! Länge sen nu. Vad roligt att du skriver ett inlägg. Fler hoppas jag att det blir snart :)

  Härliga underbara bilder du visar. Höns är ju verkligen livsnjutare :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka;) har saknat dina inlägg. Trevlig vår på er/Marie

  SvaraRadera
 3. Visst e det hääärligt med våren. :) Här byggs det för fullt på hönshuset. Karln i huset tycker mer det verkar bli en minivilla än ett hönshus haha. Tur det e jag som står för byggritningarna å han för bygget. Ser fram emot dina inlägg. MVH / Mary

  SvaraRadera
 4. Härligt att hönsen också får njuta av våren!/Lila-Christina

  SvaraRadera
 5. Hejsan! Jag vet inte om du kommer att läsa detta men jag kikar in för att önska dig God Jul & Gott Nytt År!! :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera