onsdag 16 november 2011

Allmänt kackel ....


Mr Gaylord är den enda av ungtupparna som Golaren Galman tillåter gå tillsammans med honom och hans damer. Övriga ungtuppar är förvisade till andra ändan av hönsgården. Mr Gaylord har vi inte hört gala än. Båda han och brodern har samma milda ögon som sin far (även om de just på bilden inte alls ser särskilt milda ut).


Gullan, Maja tofsfia & Doris är alltid lika nyfikna på kamerans konstiga ljud och blir alltid lika besvikna över att den inte smakar mat=)


Den här lilla pipisen har vuxit upp till en höna... vi som trodde att hon var en tupp! Lite dunig på benen och sockersöt så hon blir kvar hos kackelmaffian även om vi inte tänkt så från början.


Denna lilla sötis får också stanna kvar. De två övriga grå tupparna får vi försöka hitta egna damer till. Den stolta modern, Betty Blue, har nog flera gånger tillsammans med oss varit tacksam över den milda årstiden. Idag när det är minus har hon dock varit inne mestadels hela tiden med sina dunisar - som den förståndiga mor hon är.


Brodern till Mr Gaylord tillhör de ynglingar som Golaren Galman inte låter ta för mycket utrymme i anspråk. Galandat från han och de två andra huliganerna präglas av en viss tveksam målbråttsliknande försök till att låta som en riktig tupp.

Ha en bra dag!

/Jenny


2 kommentarer:

  1. Hej! Å så fina de är dina höns. Här är vi hönslösa. Inte en endaste liten fin höna kvar. Känns tomt. Men vi startar om med nya nästa vår och förhoppningsvis håller de sig friska. Hönshuset får stå tomt under vintern och då dör kvalstren. Om de nya även de får kvalster hinner vi upptäcka det i tid och behandla. Tyvärr är det ett återkommande problem. Ja ja, vi får se. Jag lever på hoppet och tror att de klarar sig :)

    Ann-Louise

    SvaraRadera
  2. Oj, vad dom har växt. Stora fina tuppar och hönor har det blivit av de små gullefjunen./Lila-Christina

    SvaraRadera