måndag 18 april 2011

Matgiriga höns = mkt aktivt motionspass

Häromdagen bjöds det på tärnade ostbitar som blivit över och detta var smaskens. Och som vanligt var det inte de girigaste av damerna som fick del av det goda - men de fick absolut mest motion :))
Lilla Duva är som vanligt smart och flyger upp och tar lite gotte innan Golaren Galman med damer får något. Lilla Duva är annars den hönan som har det lite svårt att komma fram till matskålen så hennes strategi är klok.

De girigaste av de giriga sliter åt sig en tärnad ostbit i förhoppning om att kunna springa undan och äta i lugn och ro - men icke! Övriga damer är hack i häl, de små benen går som trumpinnar när de rusar fram. Den girigaste, den med ostbiten, har fullt sjå att springa från övriga damer och får ingen del i den mycket smarriga och välsmakade osten. Övriga damer, de som springer efter, får då och då fatt på en smakbit som de njutfullt smaskar i sig. Så här håller det på till osten är slut. Girighet lönar sig inte hos Kackelmaffian.Golaren Galman, som är en värdig tupp, skulle aldrig kunna tänka sig att springa efter en "tokig" höna med en ostbit i munnen. Åtminstone inte på samma sätt som hans kacklande damer kan tilläggas. Nejdå, Galman som är större och har längre ben stegar värdigt fram eller genomskjuter språngmarchen och får på så vis en liten smakbit han också =) Mest ser han som vanligt till att damernas motionsrunda inte går helt överstyr.Wilda Tilda som studerat händelseloppet blir trött av att bara titta på. Hon lägger sig i stället i solen utanför hönshuset och solar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar