lördag 16 juli 2011

Gullefjunisarna växer & växer...


Dessa fem små underverk är Gullans fjunisar och även de yngsta. Den lilla svarta fjunisen är mycket mindre är de övriga och vi var rädda för att lillfjunis inte skulle bli så långvarig men icke - lillfjunis är kvickast och finurligast av alla fjunisar. Springer för livet med daggmaskar i den lilla näbben ivrigt pipande bort de stora hönorna som jagar lillfjunis. Får de tag i masken är det lillfjunis som på små gängliga ben jagar masktjuven. Hos Kackelmaffian har storleken ingen betydelse!


Gullan har två gul/grå fjunisar som börjar få lavendelfärg på vingarna. Hoppas att dessa två blir lavendelfärgade som vuxna - vi har absolut ingen aning=) Det ska bli mycket spännande att se vilka färger alla fjunisar får och vilka som är hönor och tuppar.
Majas fjunis och dunis som är äldst liknar små svanungar då de burrar upp sig. Båda två har fått blekare gul, nästa vit färg. Fjunis är nog enfärgad och Dunis har små svarta prickar.Gallret jämte dunis och fjunis är från våran gamla hundgård. Två sektioner i ett hörnet visade sig vara ett perfekt ställe för fjunisarna att få i sig lite gott gräs i lugn och ro utan påflugna vuxna höns. Visade sig även vara ett bra ställe att springa in och käka mask på!


Även Trintiys fjunisar växer och frodas och är precis lika bedårande som övriga.Som genbank är färgen inte viktig utan det är egenskaperna hos hönsen som är viktigast. Men det är likt förbannat mycket spännande att se vilka färger det blir till slut på våra första kycklingar hos kackelmaffian=)


Trevlig helg!

/Jenny

4 kommentarer:

 1. oj å många gulliga dunbollar ni fått. våra är inte så söta längre mer som spretiga tonåringar=)men söta ändå så klart!

  SvaraRadera
 2. Så fina de är! Vi kan tyvärr inte ha våra höns lösa. Det är alldeles för mycket rävar i farten och rovfåglar. Mina höns är ju så små så de försvinner på ett ögonblick. Jag är nog lite för överbeskyddande kanske också :) Ha en fortsatt trevlig helg!
  Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Syster Linda16 juli 2011 20:12

  Vad gulliga de är men så fort de växer..

  SvaraRadera
 4. Oj, vad dom växer! Lite spännande med lavendelfärgen!

  SvaraRadera