fredag 30 september 2011

Fredagsmys = grästovor med smarrig mask & diverse småkryp


Då människomaffian gräver land får kackelmaffian gott om grästuvor med mask och andra "delikatesser" serverade i hönsgården. Att det sedan tar lång tid att få färdigt landet eftersom vi får ta tuva för tuva in i hönsgården har egentligen ingen betydelse. Deras förtjusning över detta smarriga är härligt att se...


Eftersom de är ena riktiga jordfräsare finns det inte ett enda grässtrå som växer i den 50m3 stora hönsgården så det är med kacklig förtjusning tovorna mottages=) 


Någonstans har jag läst att det krävs 10m3/höna för att det ska kunna vara gräs så för oss återstår att grusa för att förhindra baskilusker och att bygga ut ytterligare till våren.


En av de vackra ungtupparna som är till salu!

Ha en trevlig helg!
/Jenny

lördag 24 september 2011

1:a utevistelsen för kycklingmaffian och vackra ungtuppar till salu!

Dessa tre underbara och trevliga ungtuppar finns till salu! Inget krav på genbank men vi vill att de ska kunna gå ute dagligen. De grå har börjat att få orange färg i krage och rygg och den svarta har börjat få orange och röda tecken. Födda 20/6 & 27/6






Betty Blue fick ut samtliga små kycklingar i det vackra höstvädret och på något fantastiskt vis lyckades hon även få in pipisarna när det var dags för nattning.


En helt ny stor värld att upptäcka för kycklingmaffian.


Och ibland är det svårt att se vad mamsen visar när alla syskon står ivägen så då får man allt sträcka lite extra på sig.




Det gäller att göra sig så stor och skräckinjagande som möjligt för alla tänkbara faror, Betty Blue tar detta på största allvar.



Efter upptäcksfärd i hönsgården är det tryggt och skönt att vila lite under mamsen.

Ha en bra dag!

/Jenny

fredag 16 september 2011

Sötast & inte så sötast=)

Att kycklingar är sötast det kan man inte komma ifrån....





...och att ruggande hönsdamer inte är sötast kan man nog inte heller komma ifrån.


Maja Tofsfia som camperat med Betty Blue i ruvredet en period har utöver den kala ruvfläcken även kala partier både här och där på kroppen. Från att ha varit störst ser hon nu ganska ynklig ut.



Doris har som synes börjat få nya vackra fjädrar vilket jag är övertygad om att hon är lycklig över i höstrusket!

Ha en trevlig helg!

/Jenny

onsdag 14 september 2011

Tonårsfjunisar växer upp & flyttar hemifrån





I söndags flyttade tre hönor & en tupp till Åsa och hennes familj. Av bilderna att döma fann de sig snabbt till rätta i sitt nya hem. Och konstigt vore väl annat - experthjälp med maskletning av barnen, ett jättefint nytt hönshus samt en hönsgård med massor av gräs under de små fötterna att äta av=) För mig känns det jättebra att veta att de har det bra i sitt nya hem!


Det finns tre vackra & trevliga tuppar till salu!!! En svart (12v) med röda tecken & två gråa (11v) med röda tecken. De gråa kommer troligtvis att se ut som Golaren Galman.

Ha en bra dag!

/Jenny

fredag 9 september 2011

Kycklingar!!!












Idag kläcktes Betty Blues ägg och fyra härliga pigga kycklingar gjorde sitt inträde hos kackelmaffian! Betty Blue som hela sommaren kämpat med att få kycklingar och hela tiden blivit bestulen av andra kycklingsugna damer har äntligen fått valuta för sitt envisa ruvande. Det är hon verkligen väl unnad den lilla damen!!! 

Vi har bara tittat som hastigast - vill ju inte störa lilla familjen i onödan men det ser ut som det är en lavendel, en gul, en grå och en gråsvart liten fjunis. Både de och Betty ser ut att må bra så det är bara att hålla tummarna för att allt utvecklas som det ska!

Ha en bra dag!

lördag 3 september 2011

Galna ruvhönor, ruggiga damer och söta kycklingar!


Maja tofsfia ser allt lite sliten av att ha fött upp en kull kycklingar och ruvar på en ny!


 Den här gråa tuppkycklingen är hur go och nyfiken som helst. Har börjat få lite röda fjädrar så han blir kanske som Golaren Galman. Min favorittupp!!!


Här är två av tre svarta tuppkycklingar som också börjar få röda fjädrar på ryggen.


Lilla Snövit vilar efter maten..


Betty Blue som också ruvar är en smärre mardröm för sina systrar och Golaren Galman.


När hon väl lämnar ruvredet springer hon med vingarna utbredda och "morrar" i hönsgården. Hon är inte särskilt populär bland sina systrar kan tilläggas... Det är bara hennes ruvkamrat Maja tofsfia som finner nåd.


Flera av damerna och Golaren Galman har börjat rugga. Doris ser riktigt "ruggig" ut.


Denna lilla tjej är så söt att man bara smälter. Nyfiken är hon oxå!

Idag har det städats hos kackelmaffian. Det gamla spånet har bytts ut och nytt fräscht har kommit in och det doftar av lövspån. Eftersom det är nya kycklingar på g nästa vecka kändes det som en bra idé att göra detta innan så att de små liven får det så lugnt som möjligt med sina mammor.

Ha en bra dag!

/Jenny